Vesti
Petak, 21. jun, 2019.
Uručeni ključevi 270 stanova za izbegla lica u Kamendinu
Ključevi 270 stanova u zemunskom naselju Kamendin uručeni su izbegličkim porodicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Ključeve su uručili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, šef sektora za saradnju Delegacije Evropske unije Ingve Engstrom, šef misije OEBS-a Andrea Oricio, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, ambasador SAD Kajl Skot, ambasador Švajcarske Filip Ge, šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Šoder, viceguverner Banke za razvoj Saveta Evrope Tomaš Boček I direktor Jedinice za upravljenje projektima u javnom sektoru d.o.o. Dragan Katuca.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je istakao da je na najbolji način obeležen 20.jun, Svetski dan Izbeglica. Dačić je poručio da je Srbija pomagala i pomagaće sva izbegla i raseljena lica, bez obzira na njihovu nacionalnost, rasu, veru, društvenu ili političku pripadnost I da je važnost ovog Programa ogromna.

"Kamendin je drugi po obimu projekat koji je završen u okviru Regionalnog stambenog programa. Prvi, ovog značaja i veličine, završen je u Ovči, gde smo 5. marta 2018. godine uselili 235 izbegličkih porodica.Trenutno se gradi 276 stanova u Veterniku, u Novom Sadu, i 169 u Staroj Pazovi. Ukupno se, u okviru petog potprojekta, gradi 827 stanova u 25 jedinica lokalne samouprave širom Srbije” istakao je ministar.

Vrednost izvedenih radova u Kamendinu je 7,9 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija dok je Grad Beograd doprineo sa dva miliona evra obezbedivši parcelu i infrastrukturu.

Informator o radu  
58ms