Vesti
Sreda, 5. septembar, 2018.
Свечано отварање дограђеног дела и спортских терена Основне школе Никола Тесла у Новом Саду
Министар просвете, науке И технолошког развоја Младен Шарчевић , градоначелник Новог Сада Милош Вучевић И в.д. директора “Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” Драган Катуца посетили су Основну школу “Никола Тесла” у Новом Саду која је укључена у Програм модернизације школа.

За доградњу објекта и изградњу спортских терена из буџета Републике Србије уложено је 128 милиона динара, док је Град Нови Сад инвестирао нешто више од 50 милиона динара.

Основна школа „Никола Тесла“ у Новом Саду је овим пројектом добила осам нових учионица, шест нових кабинета, једну мултифункционалну просторију, кантину, два лифта за децу са посебним потребама, осам тоалета, разглас, видео надзор, терене за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, као и атлетску стазу са јамом за скок у даљ, терен за тенис и терен за бацање кугле.

“Ово је само једна од школа у Србији које смо обновили у протекле две године. Ако наставимо овим темпом за две године ћемо реконструисати све школе у Републици Србији” истакао је министар просвете, науке И технолошког развоја Младен Шарчевић.

Програмом модернизације школа обухваћене су још две школе у Новом Саду Основна школа Вељко Влаховић” И Основна школа “Иво Лола Рибар”.
32ms