Vesti
У Зрењанину усељено још 40 избегличких породица
У оквиру Регионалног стамбеног програма у Зрењанину је данас нови дом добило још 40 најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије, које су након ратом захваћених подручја своје уточиште пронашли на територији Зрењанина.

Изградња станова у оквиру петог потпројекта, финансирана је из донаторских средстава Фонда Регионалног стамбеног програма којим управља Банка за развој Савета Европе.

„Велико ми је задовољство да и поред епидемије која нас је задесила, успевамо да несметано радимо и градимо, јер нам је најважније да збринемо све оне који свој дом чекају годинама.

Претходна година јесте била тешка за све, али кључ станова које вам данас додељујемо за нас је потврда да смо вредно радили, а вама је ово увод у нови, бољи, сигурнији живот.“истакао је шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Јован Лазаров.

У Зрењанину је у оквиру Регионалног стамбеног програма већ изграђено 11 станова, а планирана је и изградња 25 стамбених јединица у Клеку.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

31ms