Vesti
Utorak, 31. jul, 2018.
РСП: Уручено 16 уговора за доделу пакета помоћи у виду грађевинског материјала
У оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма шеснаест избегличких породица са територије општине Алибунар добило је уговоре о додели пакета градјевинског материјала. Пакети помоћи у вредности од 4500 до 9000 евра намењени су избегличким породицама из Босне И Херцеговине И Хрватске.

Свечаном уручењу уговора присуствовали су председник општине Алибунар Душан Дакић, начелник Јужнобанатског округа Данијела Лончар, представници ОЕБС-а Ружица Банда И Џејмс Стокстил, представник УНХЦР-а Александра Ђорђевић, представник Комесаријата за избеглице И миграције Радмило Дедовић, представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душка Андонов И Јелена Томић.

У оквиру петог потпројекта планирана је додела 250 пакета грађевинског материјала у 11 општина, куповина 200 сеоских кућа И изградња 1267 станова.

Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице, из све четири земље, од којих највише у Србији.

Програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске униј, која је највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешле, Словачке и Мађарске.
44ms