Vesti
Utorak, 31. jul, 2018.
RSP: Uručeno 16 ugovora za dodelu paketa pomoći u vidu građevinskog materijala
U okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa šesnaest izbegličkih porodica sa teritorije opštine Alibunar dobilo je ugovore o dodeli paketa gradjevinskog materijala. Paketi pomoći u vrednosti od 4500 do 9000 evra namenjeni su izbegličkim porodicama iz Bosne I Hercegovine I Hrvatske.

Svečanom uručenju ugovora prisustvovali su predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić, načelnik Južnobanatskog okruga Danijela Lončar, predstavnici OEBS-a Ružica Banda I Džejms Stokstil, predstavnik UNHCR-a Aleksandra Đorđević, predstavnik Komesarijata za izbeglice I migracije Radmilo Dedović, predstavnici Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Duška Andonov I Jelena Tomić.

U okviru petog potprojekta planirana je dodela 250 paketa građevinskog materijala u 11 opština, kupovina 200 seoskih kuća I izgradnja 1267 stanova.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice, iz sve četiri zemlje, od kojih najviše u Srbiji.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unij, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češle, Slovačke i Mađarske.
Informator o radu  
34ms