Vesti
Ponedeljak, 3. april, 2017.
RHP: Počela izgradnja stanova u Prokuplju
U Prokuplju je postavljen kamen temeljac za izgradnju 20 stanova za izbegla lica iz Bosne I Hercegovine I Hrvatske, u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Događaju je prisustvovao potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, predstavnici „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru" d.o.o. Beograd, pomoćnik komesara za izbeglice I migracije Ivan Gerginov, I predsednik opštine Aleksandar Simonović.

Stanove u Prokuplju izbegličke porodice će dobiti u zakup sa mogućnošću kasnijeg otkupa po povlašćenim cenama.

U okviri drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa, planirana je izgradnja 200 stanova u devet opština. Pored Sremske Mitrovice, Kruševca i Prokuplja, gradiće se po 25 stanova u Šapcu i Kikindi, po 20 stanova u Paraćinu, Vršcu, Bajinoj Bašti i 10 stanova u Šidu.

Radove na izgradnji stanova u Prokuplju izvodi građevinska firma „Banković“, a planirani rok za završetak gradnje je mart 2018.godine.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, koji u Srbiji sprovodi „Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica koje su napustile ratom zahvaćena područja na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991. – 1995. godine, i utočište našle u Srbiji, Regionalni program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća.

42ms