Vesti
Subota, 19. jun, 2021.
У Лозници уручени кључеви станова за 60 породица
Шездесет избегличких породица са пребивалиштем на територији Лознице добило је кључеве нових станова. Станови су изграђени у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма у Републици Србији и намењени су за изнајмљивање и откуп и за социјално становање у заштићеним условима.

Влада Републике Србије је доказала да води одговорну политику солидарности и разумевања за тешкоће са којима се суочавају избегличке породица из Босне и Херцеговине и Хрватске и посвећено ради на реализацији Регионалног стамбеног програма.

У Лозници је у оквиру Регионалног стамбеног програма пре две године усељено 30 избегличких породица, док је тренутно у изградњи још 30 станова. Усељење ових станова планирано је до краја године.

Укупна вредност радова на изградњи станова је више од 1,2 милиона евра.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
54ms