Vesti
Četvrtak, 1. novembar, 2018.
Карловачка гимназија обележила 227 година од оснивања
Свечаном академијом и отварањем Конфуцијиве учионице намењене изучавању кинеског језика и културе, Карловачка гимназија, обележила је данас 227 година од оснивања.

Након 35 година Карловачка гимназија је добила нови изглед пошто је урађена санација фасаде. Такође, одрађени су и неки унутрашњи радови на водоводној инсталацији све у оквиру Програма модернизација школа.

Промотер и наручилац пројекта је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, које у сарадњи са “Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд спроводи Програм модернизација школа у Републици Србији.

Свечаној манифестацији у Сремским Карловцима присуствовали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарћевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, шефица Канцеларије Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре, в.д.директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Драган Катуца.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је на свечаности да је улагање у образовање један од приоритета тог министарства и Владе Србије, јер је знање најважнији ресурс сваког друштва. Такође, је најавио и да ће улагања у образовне установе бити настављена и наредне године.

Програм модернизације школа се финансира из средстава зајма Европске инвестиционе банке у висини до 50 % од укупне вредности Пројекта, преосталих 50% се финансира од стране Републике Србије, односно локалних самоуправа кроз инфраструктурна улагања.

Јединица за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, као имплементациона јединица Министарства просвете, науке и технолошког развоја, до сада је у оквиру пројекта Програм модернизације школа реализовала адаптацију, реконструкцију или доградњу 109 школа на територији Републике Србије.

Циљ Програма је да сва деца имају боље и квалитетније услове за рад и учење.
173ms