Vesti
Ponedeljak, 23. april, 2018.
Počela izgradnja stanova u Kikindi
23.04.2018.

Izgradnja 25 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa počela je u Kikindi.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zamenik šefa misije OEBS-a u RS Džozef Melot, koordinator UNHCR Andrei Kazakov, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, komesar za izbeglice I migracije Vladimir Cucić i predstavnici “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd.

Stanove će korisnici dobiti u zakup, sa mogućnošću otkupa posle šest meseci po povlašćenim cenama prema Zakonu o izbeglicama.

Potprojekat 2 je vredan 13 miliona evra i obuhvata izgradnju 200 stanova u devet lokalnih samouprava, 120 montažnih kuća, kupovinu 250 seoskih kuća i dodelu 330 paketa građevinskog materijala.

Cilj Regionalnog stambenog programa je trajno zbrinjavanje izbeglih lica sa prostora bivše Jugoslavije. Program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.
Informator o radu  
50ms