Vesti
Ponedeljak, 23. april, 2018.
Почела изградња станова у Кикинди
23.04.2018.

Изградња 25 станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске у оквиру другог потпројекта Регионалног стамбеног програма почела је у Кикинди.

Полагању камена темељца присуствовао је први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, заменик шефа мисије ОЕБС-а у РС Џозеф Мелот, координатор УНХЦР Андреи Казаков, градоначелник Кикинде Павле Марков, комесар за избеглице И миграције Владимир Цуцић и представници “Јединице за управљање пројектима у јавном сектору” д.о.о. Београд.

Станове ће корисници добити у закуп, са могућношћу откупа после шест месеци по повлашћеним ценама према Закону о избеглицама.

Потпројекат 2 је вредан 13 милиона евра и обухвата изградњу 200 станова у девет локалних самоуправа, 120 монтажних кућа, куповину 250 сеоских кућа и доделу 330 пакета грађевинског материјала.

Циљ Регионалног стамбеног програма је трајно збрињавање избеглих лица са простора бивше Југославије. Програм се финансира из донаторских средстава којима управља Банка за развој Савета Европе.
41ms