Vesti
Ponedeljak, 14. oktobar, 2019.
Уручени уговори за доделу пакета грађевинског материјала у Гроцкој
Уговори о додели 15 пакета грађевинског материјала уручени су избегличким породицама са пребивалиштем на територији општине Гроцка.

Свечаној церомонији присуствовали су први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, председница општине Гроцка Живадинка Аврамовић, заменица шефа Делегације ЕУ Бригит Кухар, шеф теренске службе УНХЦР Андреи Казаков, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић и представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору.

Вредност пакета грађевинског материјала износи максималних 9.000 евра, а средства су обезбеђена из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма којим управља Банка за развој Савета Европе.

Први потпредседник Владе РС Ивица Дачић истакао је да Србија посвећено ради на пружању помоћи и збрињавању свих избеглих лица са простора бивше Југославије и труди се да пружи помоћ свима којима је потребна.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.
51ms