Vesti
Sreda, 20. jul, 2016.
RHP: Potpisan ugovor o izgradnji 235 stanova u Ovči
U Skupštini Grada Beograda potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji 235 stambenih objekata socijalnog stanovanja, u naselju Ovča. Ugovor su potpisali dikrektor Jedinice za upravljanje projektom "Istraživanje i razvoj" dr Goran Kvrgić, direktor Agencije za investice i stanovanje Luka Petrović, i direktor Zlatibor gradnje, izvođača radova, Jelenko Jeremić. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Beograda, Siniša Mali, kao i komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

„Ovo je veoma važan dan, potpisali smo ugovor sa izvođačima za izgradnju 235 stanova koji su namenjeni porodicama koje su izbegle sa prostora bivše Jugoslavije. Ovo je višedecenijski problem koji tišti raseljene porodice, ali konačno I oni će do kraja naredne godine, kada radovi budu završeni, dobiti krov nad glavom, I imati normalan život” rekao je gradonačelnik Beograda.

Ugovorom je predviđeno da radovi na izgradnji počnu krajem avgusta, dok je rok za njihov završetak 14 meseci. Ovo je trenutno najveći građevinski projekat koji Regionalni program stambenog zbrinjavanja sprovodi.

Direktor JUP-a istakao je kako je izgradnja socijalnih stanova veliki projekat, koji pokriva najugroženije kategorije,zbog toga će se JUP potruditi da se posao što pre završi.

"Trudićemo se da što pre realizujemo ono što je stavljeno ispred nas i da do kraja sledeće godine projekat bude zatvoren, a ljudi useljeni. " rekao je Goran Kvrgić.

Komesar za izbeglice Vladimir Cucuć izrazio je zadovoljstvo što je grad odlučan u nameri da obezbeđena sredstva budu utrošena na pravi način.

Ukupan budžet za radove je oko 7 miliona eura.

U cilju rešavanja stambenog zbrinjavanja za oko 16.000 izbeglih porodica koje žive na teritoriji Srbije, ovaj program predviđa pomoć kroz dodelu bespovratnih paketa građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava, izgradnju stanova, projektovanje i izgradnju montažnih kuća. Do sada je isporučeno 129 paketa građevinskog materijala odabranim izbegličkim porodicama, završeno više od 30 montažnih kuća, a takođe je i kupovina seoskih kuća u toku.
30ms